Vingino wortelstamppot

Wortel gerecht geïnspireerd door Vingino

Elke moeder zal mijn verhaal achter Vingino wortelstamp herkennen.

Hutspot is een populair gerecht in mijn gezin. Eigenlijk valt elke stamppot altijd goed in de smaak. Ik vind dit prima, want stamppotten zijn makkelijk gemaakt. Bovendien zijn deze gerechten goedkoop en gezond. Ik ben dus een blije moeder wanneer ik weer een stamppot maak en mijn gezin met een gezond gerecht mag voeden, terwijl ze er tegelijkertijd blij van worden. De keuze voor stamppot is dus vaak snel gemaakt.

Bovendien is stamppot een ontzettend veelzijdig gerecht. Bij de gestampte aardappelen kun je zoveel groente toevoegen. Er zijn klassieke stamppot gerecht met een wortel/uit mix, met andijvie, boerenkool of zuurkool. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals met spinazie, paprika, oosterse kruiden, enzovoort.

Vingino drama

Op een dag had ik weer eens stamppot gemaakt. Mijn dochter hielp mij mee met het koken en voorbereiden van de maaltijd. Ze was blij, want haar nieuwe Vingino kleding was binnengekomen. We waren de dag ervoor wezen winkelen online. Bij Amazingkids.nl. Daar koop ik eigenlijk alle kleding voor mijn kinderen. Mijn dochter is gek van het merk Vingino. Ook dit keer koos ze weer voor Vingino kleding. We hadden een Vingino spijkerbroek gekocht, een Vingino shirt en een Vingino trui. Ze was er erg blij en trok trots haar nieuwe Vingino kledingstukken aan.

Ik gaf haar de pan en ze droeg deze richting de tafel. Halverwege bleek de pan helaas te zwaar voor het arme kind. De hutspot viel over haar nieuwe Vingino kleding. Mijn dochter huilde, gedeeltelijk door de warmte en gedeeltelijk omdat de hutspot haar nieuwe Vingino kleding vervuilde. Arm kind.Vingino

Dit bracht mij echter wel op een nieuw idee. De felle kleuren van haar kleding kwamen door de oranje-gele hutspot kleuren heen. Het kleurenpalet maakte me erg blij. Die avond hebben we maar pizza besteld. De volgende dag ben ik aan de slag gegaan met mijn nieuwe idee voor een stamppot recept.

Ik heb de gestampte aardappels gemixt met wortel en uit, maar heb nog andere ingrediënten toegevoegd. Eerst heb ik rode paprika toegevoegd. Ik hou enorm van de kleur van rode paprika in gerechten, want de rode kleur springt er vaak heel mooi uit. Dat maakt een bord een feest om naar te kijken. Ik heb ook hele kleine stukjes broccoli toegevoegd, voor de mooie felle groene kleur. Ik hou van de smaak van broccoli. Om het niet te laten overheersen, heb je echt maar een handvol broccoli nodig voor een Vingino stamppot voor 4 personen.

Het resultaat heb ik Vingino stamppot genoemd, geïnspireerd door de nieuwe kleding van mijn dochter. Het was een waar succes. Met man en kinderen vonden het heerlijk. Vooral de diversiteit aan smaken is heerlijk. Aardappel is natuurlijk vrij neutraal, wortel is juist best zoet, uit maakt het een tikkeltje pittig, de paprika geeft een heerlijke smaak vrij en de broccoli juist meer een echte aardse groene smaak. Deze combinatie vond ik verrassend en erg lekker. Dit wordt er één om vaker te eten.